Appeltaarten actie supergeslaagd!

Om de aankomende fusie tussen de gemeenten Purmerend en Beemster te vieren werd Werkom gevraagd voor een wel heel bijzondere opdracht. Of wij appeltaarten wilden bakken voor alle betrokkenen die ervoor hebben gezorgd dat op donderdag 26 september de fusie door beide gemeenteraden is goedgekeurd. De weg voor een fusie is nu vrijgemaakt. Nu moeten de eerste en tweede kamer nog akkoord geven. Zo’n mooie aanvraag om onze diensten te laten zien, wilden we niet weigeren. En dus gingen we aan de slag!

Werkom busjes gingen op pad om appels op te halen uit de appelboomgaarden van de Beemster en vers gemalen bloem van de nog altijd werkende korenmolen De Nagtegaal in Beemster. Deze ingrediënten werden naar Purmerend gebracht zodat mensen van de VO praktijkschool Bladergroen en medewerkers van Werkom 60 appeltaarten konden bakken.

De leerlingen van Bladergroen en medewerkers van Werkom werden vergezeld in de keuken door Don Bijl, de burgemeester van Purmerend en Yolanda Hoogtanders, de directeur van Werkom. Iedereen hielp mee om deze actie tot een groot succes te brengen. Op zondag werden alle taarten aangesneden zodat ze maandagochtend bij iedereen in Purmerend en Beemster persoonlijk konden worden bezorgd.

Yolanda Hoogtanders over de actie: “We zijn er trots op dat we deze opdracht op zo’n korte termijn konden oppakken en dat we zo kunnen laten zien dat we ook als het gaat om catering flexibel en snel kunnen leveren. Daarnaast zorgt onze medewerking hieraan ervoor dat we de mogelijkheden van Werkom hebben kunnen laten zien aan de gemeenten Beemster en Purmerend en dat zorgt vast ook weer voor mooie kansen op leer- en werkplekken in de toekomst.”