Mohamed Nour Naimi
is de bevlogen tolk en vertaler van Werkom. Aan de hand van zijn praktijkervaringen en zijn academische achtergrond heeft hij onlangs een wetenschappelijk onderbouwd artikel geschreven over de cultuurschok die veel nieuwkomers uit met name Syrië in Nederland ervaren.

Nour heeft het artikel samen met netwerkexpert en schrijfster Lin McDevitt-Pugh geschreven. Ze hopen dat het artikel nuttige achtergrondinformatie kan bieden aan iedereen die samenwerkt met Syrische nieuwkomers.

Hieronder een passage uit het artikel:

Netwerkexperts, casemanagers, contactpersonen en maatschappelijk werkers in Nederlandse gemeenten, asielcentra en andere organisaties spelen een essentiële rol bij het ondersteunen van vluchtelingen in hun aankomst- en integratieproces. Deze mensen kunnen luisteren, begrip tonen en de nieuwkomers kansen bieden om op een zinvolle manier met anderen in hun nieuwe land om te gaan. Ze kunnen hen helpen de nieuwe taal te leren en werk te vinden. Dergelijke gespecialiseerde, efficiënte en empathische mensen kunnen vluchtelingen met elkaar verbinden en hen in staat stellen hun netwerk op te bouwen om de nodige ondersteunende diensten te verkrijgen die hen helpen in hun specifieke behoeften te voorzien, zodat ze zich thuis kunnen voelen.

Interesse in het volledige artikel? Stuur dan een mailtje naar communicatie@werkom.nl