Druk bezochte Werkom Werkgeversborrel in Zaandam

Op 26 november 2019 organiseerde Werkom een Werkgeversborrel aan de Slachthuisstraat in Zaandam. Dit keer was het thema ‘inclusief en circulair ondernemen gaan hand in hand.’ Hoofdspreker op de Werkgeversborrel was architect Thomas Rau, expert op het gebied van de circulaire economie. Hij nam de bezoekers mee in de vertaalslag van de theorie naar de dagelijkse praktijk van de circulaire economie. De borrel was druk bezocht, naast een aantal wethouders waren er maar liefst 50 werkgevers aanwezig en veel bedrijven kwamen met meerdere medewerkers.

Bij de circulaire economie draait het volgens Thomas Rau om een fundamentele verandering van onze houding. Niet wij sturen de aarde aan, maar andersom. Met dat besef als uitgangspunt faciliteert circulair denken de relatie van de mens met alles wat ons bestaan mogelijk maakt. Zodanig dat alles wat eindig is, oneindig beschikbaar blijft.

Werkom draagt deze gedachten een warm hart toe en is ervan overtuigd dat inclusief en circulair ondernemen elkaar versterken. Door beide toe te passen, kunnen we ons gezamenlijk sterk maken voor de duurzame inzet van mensen én grondstoffen. Dat was ook de overkoepelende boodschap van de middag. Maar om zover te komen zal er wel een flinke mind-change nodig zijn in het bedrijfsleven.

Gelukkig zijn er al hele mooie en succesvolle voorbeelden van circulair ondernemen door bedrijven. Daarover deelden kringloopbedrijf Het Goed en JASA Packaging Solutions hun ervaringen. Na afloop was er natuurlijk ook tijd voor netwerken onder het genot van een hapje en een drankje. Werkom verwacht in het voorjaar wederom een werkgeversevenement te organiseren.