Groep kandidaten rond training Ondernemerschap succesvol af

Een groep kandidaat werknemers van Werkom (vanuit de Participatiewet) heeft met succes een training Ondernemerschap afgerond. De 8 mensen met een vluchtelingachtergrond (statushouders) ontvingen hier op vrijdag (15 februari) in het stadhuis van Zaanstad een speciaal certificaat voor uit handen van de Zaanse wethouder Natasja Groothuismink.

Foto: De Zaanse wethouder Natasja Groothuismink te midden van de trainers en ondernemende groep kandidaat werknemers van Werkom.

De 8 kandidaten hebben ook hun eigen ondernemingsplan gemaakt en zelfs al verdere officiële stappen genomen om als ondernemer aan de slag te gaan. De stap naar het ondernemerschap betekent voor hen een belangrijke stap naar betaald werk en een eigen inkomen. De begeleiding van Werkom zal door het succesvol voltooien van de training worden afgerond.

Training tot ondernemer

Het trainingstraject Ondernemerschap is gericht op zogeheten statushouders en werd vanuit de gemeente Zaanstad georganiseerd. Er deden in totaal 12 mensen aan mee, waarvan maar liefst 8 kandidaten die worden begeleid door mensen van Werkom. Het is een training en begeleiding voor mensen die graag een eigen onderneming willen beginnen. De training werd gegeven in de periode van juni tot december 2018.