Kandidaten Werkom pitchen zichzelf aan werkgever

Regionale werkgever McDonald’s Purmerend heeft op maandag 24 december een Werkom-training voor statushouders bezocht. Voor de groep kandidaat werknemers van Werkom met een vluchtelingachtergrond een mooi moment om hun training direct in de praktijk te brengen. De deelnemers presenteerden zichzelf aan de mogelijk toekomstig werkgever door middel van een pitch in drie vragen. Wie ben ik? Wat kan ik? Wat wil ik?.

De statushouders uit de gemeenten Zaanstad en Purmerend kunnen deze drie vragen sinds kort vol positieve energie beantwoorden en zichzelf hierdoor krachtig via een pitch voorstellen. Een belangrijk onderdeel van een nieuwe training van Werkom.

Nieuwe groepsaanpak
De training is onderdeel van een nieuw ontwikkelde groepsaanpak voor statushouders bij Werkom. Het volledige programma bestaat uit een training van 8 dagdelen, een gelijktijdige werkervaringsplek bij Werkom (intern) en de mogelijkheid op deelname aan het traject ‘Taal op de werkvloer’. Het is een product dat wordt ontwikkeld en verzorgd door Werkom.

Presentatie werkgever
McDonald’s Purmerend-manager Linda Gerrets presenteerde zich tijdens haar bezoek als mogelijk werkgever voor de aanwezige kandidaat werknemers van Werkom. Daarbij kwamen onder meer aan bod: de verschillende werkzaamheden bij McDonald’s, de hiervoor benodigde werknemersvaardigheden en de McDonald’s Academy. Eén van de aanwezige kandidaat werknemers gaf na de bijeenkomst direct aan interesse te hebben in een nieuwe werkplek bij de regionale werkgever. De motivatiebrief van de betreffende persoon ligt inmiddels op het bureau van de manager van McDonald’s Purmerend. Een mooie kans op een succesvolle verbinding naar werk.