Match van de maand: Eyob Kidane en McDonald’s Purmerend.

Eyob Kidane, 31 jaar en afkomstig uit Ethiopië, en McDonald’s Purmerend hebben elkaar gevonden. Eyob heeft in Ethiopië als ober gewerkt en McDonald’s is hard op zoek naar personeel. Als dat niet matcht?

Foto: Eyob Kidane samen met Chantal Rozendaal (trainer bij McDonald’s)

Via Werkom naar McDonald’s

Eyob Kidane wil – net als in Ethiopië – in Nederland aan de slag als ober. Werkom, het leerwerkbedrijf van Zaanstad en Purmerend, heeft hem daarbij ondersteund. Na zijn inburgeringsexamen, volgde Eyob een traject gericht op statushouders vanuit Werkom. Met als doel een betaalde baan vinden in de horeca.

Pitching voor een werkgever

Tijdens de laatste sollicitatievaardigheidstraining bij Werkom kreeg Eyob Kidane de opdracht om zichzelf te ‘pitchen’ voor een werkgever. Deze werkgever was McDonald’s Purmerend. De pitch van Eyob was zo goed dat hem een contract werd aangeboden. Inmiddels heeft Eyob al zijn tweede contract gekregen bij McDonald’s. Eyob: ‘Ik ben erg blij met mijn baan bij McDonald’s. Ik werk vooral ’s avonds, waardoor ik overdag extra Nederlandse les kan volgen.

De pitch van Eyob was zo goed dat hem een contract werd aangeboden.

Kansen bieden aan mensen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken

logo McDonald'sMcDonald’s wil als grootste restaurantketen ter wereld een positieve bijdrage leveren aan de maatschappij. Met de European Apprenticeship Pledge heeft McDonald’s zich gecommitteerd om tegen 2025, 43.000 leerlingplaatsen aan te bieden en in te vullen. McDonald’s Nederland omarmt deze ambities. Ook McDonald’s Purmerend wil kansen bieden aan mensen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken.

logo WerkomWerkom heeft de verbinding tussen Eyob en McDonald’s gemaakt. ‘Het is fantastisch dat het Eyob is gelukt om aan betaald werk te komen. Iets wat niet vanzelfsprekend is. McDonald’s Purmerend zag zijn talent en potentieel, het mes snijdt zo aan twee kanten.’, aldus Marten van der Sluis (trainer bij Werkom).