Match van de maand: Groenhart en Leslie

Steeds meer werkgevers ondernemen graag inclusief. Zij geven kandidaat werknemers (werkzoekenden met een overbrugbare afstand tot de arbeidsmarkt) dan ook graag een kans binnen hun organisatie. Werkom zorgt daarbij voor de verbinding, de juiste match. En maandelijks wordt zo’n geslaagde ‘match’ in het zonnetje gezet. Dit keer zijn dat werkgever Groenhart Group BV en kandidaat werknemer Leslie.

Foto: (v.l.n.r.) Yolanda Hoogtanders (directeur Werkom), Chantal Aarbodem (Adviseur werk Werkom), Mario Hegger (wethouder gemeente Purmerend), Leslie (werknemer) en Pierre Ruiter (financieel directeur van de Groenhart Group BV).

“Betekenisvol samenwerken met Werkom levert winst voor iedereen op en zeker ook voor mensen als Leslie”, aldus Pierre Ruiter (financieel directeur Groenhart Group BV).

Samenwerking
Werkom werkt al enige tijd samen met de Groenhart Group BV. Dat deze samenwerking loont wil Werkom graag benadrukken. Zo heeft Groenhart al veel kandidaat werknemers van Werkom een kans geboden om in een van de vestigingen van Groenhart aan de slag te gaan. Zo dus ook Leslie. Een jongen die leert in de praktijk en daarvoor de kans kreeg hij bij Groenhart.

Reden genoeg voor wethouder Mario Hegger van de gemeente Purmerend om samen met Yolanda Hoogtanders (directeur van Werkom) en Chantal Aarbodem (Adviseur werk van Werkom) op vrijdag 10 mei de taart voor deze eerste ‘Match van de Maand’ aan financieel directeur Pierre de Ruiter en Leslie Luschen aan te bieden.

Groenhart Group BV
De Groenhart Group BV bestaat al sinds 1920 en is de toeleverancier voor gereedschap, bouwbeslag en bevestigingsmateriaal en beschikt inmiddels over 10 vestigingen en een webshop. Financieel directeur Pierre de Ruiter: “Als familiebedrijf hechten we veel waarde aan onze sociale omgeving. We vinden het belangrijk om in ons werkgebied een sociale functie te vervullen. Al onze vestigingen zijn een Erkend Leerbedrijf voor studenten. Jaarlijks vervullen we hiermee 10 – 15 stageplekken. Voor de werving van personeel werken we samen met het Werkgeversservicepunt Zaanstreek-Waterland en Werkom. Met als doel om kandidaat werknemers via een traject van Werkom aan betaald werk te helpen. En ook wij gaan inclusief en nemen kandidaten met een beperking aan. Het is fantastisch om te zien hoe zij worden opgenomen in de Groenhart-familie.”

Kijken naar talenten
Chantal Aarbodem (Adviseur werk van Werkom) kent de Groenhart Group BV goed en weet aan welke voorwaarde een nieuwe werknemer van Groenhart moet voldoen. “Leslie voldoet aan dit profiel. Hij kwam bij Werkom in beeld nadat hij al een aantal jaren niet meer had gewerkt. Door samen goed te kijken naar zijn talenten, competenties en kwaliteiten maakten we stappen vooruit. Zo kon hij bij Werkom aan de slag bij Wortels & co, een intern werkleer-traject waar hij als houtbewerker aan de slag ging. Hier werd duidelijk dat hij een passie heeft voor hout, over technisch inzicht beschikt en graag klantencontact wil hebben. Het is fantastisch om te zien dat hij inderdaad bij Groenhart zijn talenten in de praktijk kan brengen en zeer op zijn plek is.”

Voorbeeld Groenhart volgen
Mario Hegger, wethouder van de gemeente Purmerend, deelt deze mening. “Het is mooi om te zien hoe dit familiebedrijf maatschappelijk verantwoord ondernemen in de praktijk brengt door een inclusieve arbeidsmarkt na te streven door mensen die willen werken een kans te geven. Het is immers ongelooflijk belangrijk dat mensen weer meedoen en ik roep dan ook andere werkgevers op dit voorbeeld te volgen door zich bij Werkom te melden.”