Match van de Maand: Speeddaten voor een baan bij Reconi

Steeds meer werkgevers willen inclusief ondernemen. Zij geven werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt graag een kans binnen hun organisatie. Werkom en het UWV zorgen daarbij voor de verbinding en de juiste match. Zo is er recent een mooie samenwerking tot stand gekomen met softwarebedrijf Reconi, in Zaandam. Reconi is een specialist in eHerkenning. Met eHerkenning is het voor bedrijven en overheidsdienstverleners eenvoudiger om elektronisch zaken met elkaar te doen en daarbij de privacy te bewaken. Na speeddates met deze werkgever zijn inmiddels maar liefst 14 mensen op contract gegaan bij Reconi. Wat een mooie match!

Reconi zocht mensen voor twee functies: customer service medewerker en validatie- en administratief medewerker. Voor de invulling van deze functies organiseerde het WSP (waar Werkom en UWV onderdeel van zijn) een bijeenkomst met speeddates op 17 september. Vanuit het WSP werden 25 kandidaten uitgenodigd en de interesse was groot. Iedereen is gekomen! Daarna volgden binnen een week individuele sollicitatiegesprekken en al op 23 september zijn de eerste mensen in dienst getreden en begonnen met het inwerkprogramma bij Reconi.

Verder kijken dan de profieleisen

De werkgever had voor de speeddate als profiel in gedachten: MBO werk- en denkniveau, computervaardig, ervaring met zakelijke communicatie via de telefoon en e-mail en een flexibele beschikbaarheid. Vanuit het WSP is met name gezocht naar werkzoekenden met de juiste motivatie en een flexibele beschikbaarheid. Niet alle kandidaten voldeden aan alle profieleisen. Vanuit de doelstelling van  het WSP om zoveel mogelijk mensen een kans op een baan te bieden, nam Werkom de vrijheid om Reconi kennis te laten maken met mensen die niet 100% voldeden aan de eisen maar uiteindelijk toch geschikt bleken. Dat heeft geleid tot de aanname van maar liefst 14 mensen vanuit Werkom en het UWV.

Fijne samenwerking 

Interne opleiding bij de opdrachtgever

Door trainingen worden de kandidaten nu verder door de opdrachtgever opgeleid. Na de trainingen gaan de kandidaten zelfstandig aan de slag voor minimaal 24 uur per week tot maximaal 40 uur in een fulltime baan. Iedereen heeft een halfjaarcontract gekregen om mee te beginnen. Reconi streeft ernaar om mensen voor langere tijd aan zich te binden.

Achtergrond van de kandidaten

In de kandidatengroep waren de 40-plussers goed vertegenwoordigd, dat geldt ook voor de 50-plussers. Verder kwamen de kandidaten vanuit uiteenlopende branches (bankwezen, winkel, administratie, productie, beveiliging, postverwerking, kapster, sociaal juridische branche). Een zeer gevarieerd gezelschap dus. De meest kansrijke kandidaten bleken wel de kandidaten met een achtergrond in de zakelijke dienstverlening.

Vanuit diverse kandidaten hebben wij berichten ontvangen dat zij het erg naar hun zin hebben en dat de training goed loopt. Kortom: een hele mooie samenwerking met een fijn bedrijf die ook echte kansen wil bieden aan kandidaten.

Foto: Mariël Dekker, Adviseur werkgeversdiensten Werkom, Hafida, Angelique (kandidaat die ook gestart is bij Reconi), Irene Tol (Adviseur werkgeversdiensten), Evelien Halfhide (Manager Reconi).

 

 

 

 

 

Kandidaat in de schijnwerpers: taart voor Hafida

Hafida is bij Reconi terecht gekomen via Mariël Dekker van Werkom, Mariël vertelt: “Hafida was aan het werk, maar helaas dreigde deze baan te stoppen. Dankzij het snelle handelen van haar casemanager Martijn Schipper zijn we vanuit plaatsing en nazorg meteen aan de slag gegaan voor haar. De speeddate bij Reconi stond toen al op de agenda en Hafida had interesse om te komen. Inmiddels werkt Hafida al vanaf 23 september bij Reconi waar ze minimaal 24 uur per week maakt.

Hafida over eerdere banen: “Ik heb altijd als administratief en financieel medewerker gewerkt. Het werk bij Reconi is bijna hetzelfde. Dat is erg fijn! Mariël vult aan: Hafida pakt het werk snel op en elke week groeit haar takenpakket. Ze is erg enthousiast de werkzaamheden en de kansen die haar geboden zijn. Het werk is goed te combineren met haar thuissituatie en goed bereikbaar vanaf haar huis. Zij kan zelf bepalen of zij per week meer uren wil werken, die flexibiliteit vindt ze heel fijn.”

De baan is heel belangrijk voor Hafida: “Dit werk betekent alles voor mij, zoals zelfstandig zijn, mijn eigen geld verdienen, sociale netwerken, uit de uitkering stappen.”

Hafida heeft ook nog een belangrijke top voor andere mensen die werk zoeken: “Blijf solliciteren ondanks afwijzingen. En neem dan ook tijdelijke functies aan. Van werk naar werk solliciteren gaat een stuk makkelijker dan vanuit een thuissituatie solliciteren. Blijf doorgaan! Uiteindelijk kom je er wel!”