Match van de maand: Miran Marouf en Voortman Kantoormeubelen

Inclusief ondernemen met Voortman Kantoormeubelen

Steeds meer werkgevers ondernemen inclusief. Zij geven werkzoekenden, die extra ondersteuning nodig hebben, graag een kans binnen hun organisatie. Als onderdeel van het WerkgeversServicePunt (WSP) helpt Werkom ondernemers bij de bemiddeling. Zo is er recent een mooie match tot stand gekomen met Voortman Kantoormeubelen in Purmerend, een specialist in het ontwerpen, produceren en inrichten van eigentijdse werk- en kantooromgevingen. We spraken met André Haan en Paul Bruin van Voortman over de samenwerking. En we vroegen hun nieuwe aanwinst Miran Marouf natuurlijk hoe zijn nieuwe baan bevalt.

Miran, wat doe je precies bij Voortman?

“Ik ben monteur van kantoormeubilair bij Voortman.”

Had je al ervaring met dit werk?

“Nee, eigenlijk niet, geen professionele ervaring in ieder geval. Ik was hiervoor verfspuiter van autocarrosserieën.”

Heb je het naar je zin?

“Zeker! Ik ben blij dat ik deze kans heb gekregen. Ik vind de werkzaamheden en de collega’s op de afdeling heel leuk.”

Fijn! Wat betekent deze baan voor jou?

“Het betekent dat ik weer zelfstandig ben en voor ’brood op de plank’ kan zorgen. Voor mijzelf en voor mijn kinderen.”

André en Paul, wat is Voortman voor bedrijf?

“Wij zijn producent en leverancier van stalen kantoormeubilair. Denk daarbij aan bureautafels, maar ook aan bijvoorbeeld kasten. Wij leveren met name aan zakelijke klanten.”

Hoe is de match tot stand gekomen?

“Wij hebben via onze contacten van Werkom en het WerkgeversServicePunt (WSP) het cv van Miran ontvangen. Miran is toen een dag komen proefdraaien en dat beviel dusdanig goed dat we besloten hebben hem een kans te gunnen.”

Hoe gaat het Miran op de werkvloer?

“Goed, hij zit er nog! Het gaat hartstikke goed met Miran!”

Hoe pak je de begeleiding aan?

“We beginnen met de kleine klussen en breiden de werkzaamheden steeds verder uit. Daarbij is het belangrijk om goed te blijven communiceren en te vragen of alles duidelijk is en zo nodig opnieuw uitleggen.’

Hoe bevalt de samenwerking met het WSP en Werkom?

“Uitstekend. Wij hebben al vaker samengewerkt met Werkom, bijvoorbeeld door eenvoudig inpak- en montagewerk uit te besteden. Via onze contactpersoon hebben we kenbaar gemaakt dat wij nu zelf ook naar personeel op zoek zijn. Inmiddels hebben wij al meerdere kandidaten over de vloer gehad. Er is niet altijd een match, maar met Miran absoluut wel!”

Waarom vinden jullie het belangrijk om inclusief te ondernemen?

“Voortman wilt werkzoekenden graag de gelegenheid geven om een goed bestaan te kunnen opbouwen. Wij zien dit overigens als één onderdeel van maatschappelijk verantwoord ondernemen, waarbij wij ook ons best doen om fatsoenlijk om te gaan met onze omgeving en met de beschikbare grondstoffen.”