Dinsdagochtend 16 juni heeft de eerste editie van NetwerkenWerkt! plaatsgevonden. NetwerkenWerkt! is een initiatief van afvalbeheerder HVC en Strategisch Adviseur Sylvia Dekker. NetwerkenWerkt! wordt hét regionale platform waar bedrijven samenwerken aan oplossingen voor de veranderende arbeidsmarkt.

Denk hierbij aan het plaatsen van participatiekandidaten, leerlingen en de re-integratie van medewerkers en boventallig personeel op stages, vacatures en werkervaringsplekken.

De doelstelling is om organisaties en mensen die hulp nodig hebben bij het vinden van passend werk een handje te helpen, door ze voor te stellen op het aanbod van stages, banen en werkervaringsplaatsen vanuit het persoonlijke netwerk van de deelnemers.

Meer dan 20 ondernemers en instanties hebben deelgenomen aan de kick-off, waaronder Ahold, Tate & Lyle, Engie, FlorisInfra, de politie en defensie. Opvallend en mooi om te zien was de persoonlijke drijfveer van de deelnemers om mensen kansen op de arbeidsmarkt te bieden Dinsdag 30 juni is de tweede editie. Vanwege de coronamaatregelen vinden deze eerste edities digitaal plaats.