Nieuwe locaties Werkcafé in Purmerend en Zaanstad

Wethouder Mario Hegger (gemeente Purmerend) heeft eind vorige week (donderdag 4 april) het officiële startsein gegeven voor het Werkcafé, een initiatief van Werkom (onderdeel Werkom-aanpak), op een nieuwe locatie in Purmerend. Werkgevers en kandidaat werknemers gaan voortaan bij Spijkerman eten & drinken aan de Neckerdijk de verbinding met elkaar aan.

Wethouder Mario Hegger (gemeente Purmerend) knipt met werkgever Kees Hoogstraaten (vestigingsmanager bij HAK Purmerend) symbolisch het aan-het-werk lint door (Foto: © Els Broers).

Bij de horecagelegenheid is een mooie ruimte beschikbaar voor het Werkcafé. Een ruimte waarin alle activiteiten tijdens iedere editie werk gaan uitademen. Het Werkcafé is dan ook een plek waar werkgevers en kandidaat werknemers laagdrempelig bij elkaar kunnen komen voor het vinden van de juiste verbinding naar werk. Werkzoekenden krijgen er sollicitatiebegeleiding en kunnen er een training en/of diverse workshops volgen. Er worden daarnaast speeddates georganiseerd en bedrijven houden presentaties over de mogelijkheden bij hun eigen organisatie.

Samenwerking met werkgevers
Zo ook tijdens de opening van de locatie vorige week. Nadat wethouder Mario Hegger een mooie toespraak had gehouden en symbolisch het aan-het-werk lint had doorgeknipt, verplaatste het gezelschap van werkzoekenden, werkgevers, trainers en adviseurs werk zich naar de achterliggende ruimte. Daar werden workshops en speeddates gehouden en kreeg een kandidate van het Werkcafé de gelegenheid een pitch te houden. En over verbinding naar werk maken, gesproken. Diezelfde middag nog sleepte zij een baan in de wacht.

En ook Kees Hoogstraaten, vestigingsmanager bij HAK Purmerend, vertelde afgelopen donderdag over zijn samenwerking met het Werkcafé: “Het is prettig samenwerken met de adviseurs van het Werkcafé. Er is in korte tijd een aantal kandidaten voorgesteld voor de functie van mangatwacht, van wie er afgelopen week twee personen gestart zijn. Mangatwacht is een functie, waarbij verantwoordelijkheidsgevoel zeer belangrijk is. Je bent verantwoordelijk voor de veiligheid van je collega die onder de grond aan het werk is.” Kees Hoogstraaten vindt het Werkcafé een mooi initiatief. “Ik wil de samenwerking zeker graag voortzetten.”

Openingstijden
Het Werkcafé is, behalve in Purmerend, ook gevestigd aan de Slachthuisstraat 65 in Zaandam. De openingstijden op deze locatie zijn op maandagmiddag van 13.00 tot 16.00 uur en op dinsdag van 9.00 tot 12.00 en van 13.00 tot 16.00 uur.

De locatie van het Werkcafé bij Spijkerman eten & drinken aan de Neckerdijk 1 in Purmerend is geopend op woensdagochtend van 9.00 tot 12.00 uur en op donderdag van 9.00 tot 12.00 en van 13.00 tot 16.00 uur.

Kandidaat werknemers en werkgevers zijn van harte welkom om een kop koffie te komen doen. De adviseurs werk van Werkom (en samenwerkende partners) gaan graag met je in gesprek.

Werkom-aanpak
Het Werkcafé is een onderdeel van de Werkom-aanpak. De zelfontwikkelde werkwijze die Werkom toepast om mensen, met een overbrugbare afstand tot de arbeidsmarkt, weer duurzaam aan werk te helpen. Werkom werkt bij het onderdeel Werkcafé samen met een aantal andere organisaties. Dit gebeurd vanuit het samenwerkingsverband WerkgeversServicepunt Zaanstreek-Waterland. Een samenwerkingsverband van Werkom, het UWV, Servicepunt Leren & Werken en de regionale gemeenten.