Over Werkom

Werkom biedt dienstverlening aan werkzoekenden, werkgevers en de regiogemeenten in Zaanstreek-Waterland. Het belangrijkste doel van alle activiteiten binnen Werkom is de doorstroming naar een betaalde baan op de reguliere arbeidsmarkt voor werkzoekenden. Ook is Werkom er voor mensen die een beschutte werkplek nodig hebben.

Werkzoekenden
Werkom is dé plek waar de werkzoekenden van Zaanstad en Purmerend, die in veel gevallen al langer niet hebben gewerkt, werkfit kunnen worden. Hier kunnen zij hun talenten en mogelijkheden ontdekken, vaardigheden ontwikkelen en worden zij in staat gesteld erkende certificaten te halen. Waar nodig versterken zij bij Werkom hun taal, kennis, houding en gedrag. Werkom biedt ook leerwerkplekken waarin mensen de kans krijgen om werkervaring op te doen. Werkom is daarmee een (tijdelijke) plek waar mensen met de juiste begeleiding worden klaargestoomd voor doorstroming naar de arbeidsmarkt.

Bedrijven
Om te slagen in deze missie wil Werkom zeer nauw samen werken met de werkgevers uit de regio. Werkgevers zijn voor Werkom de belangrijkste schakel in het proces. Door zeer nauw samen te werken en ruimte te maken voor innovatie creëren we bedrijvigheid en daarmee nieuwe kansen en mogelijkheden voor onze doelgroep. Bedrijven kunnen werk uitbesteden bij Werkom tegen een eerlijke prijs en met een goede kwaliteit en leverbetrouwbaarheid. 

Over het ontstaan van Werkom
In september 2017 hebben de raden van gemeente Zaanstad en Purmerend hun akkoord gegeven voor het treffen van een gemeenschappelijke regeling voor de oprichting van een bedrijfsvoeringsorganisatie (BVO). Dit bedrijf heeft de naam Werkom. Het merendeel van de werkzaamheden van BaanStede, het voormalig SW-bedrijf van acht gemeenten is opgegaan in Werkom.

Werkom is bedoeld voor mensen met een overbrugbare afstand tot de arbeidsmarkt, voor mensen uit de Wsw en voor mensen die zijn aangewezen op nieuw beschut. Werkom is daarmee een plek waar mensen met de juiste begeleiding worden ondersteund voor doorstroming naar de arbeidsmarkt. Werkom draagt hierdoor bij aan een inclusieve arbeidsmarkt waarin zoveel mogelijk mensen eigen inkomen verdienen en participeren naar vermogen.

Belangstelling?
Indien u meer wilt weten, neemt u dan gerust contact met ons op. We staan u graag te woord.