Pilotproject Woonhulp helpt mensen naar werk

Een 4-tal deelnemers vanuit Werkom is begin februari in fases gestart met het leerwerktraject Woonhulp. Het leerwerktraject is een pilotproject van No Limits voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Beide organisaties werken in de pilot samen om de deelnemers vooruit te helpen.

De deelnemers staan in het doelgroepenregister van de gemeenten Purmerend en Zaanstad en willen graag hun kans op een baan vergroten door het volgen van het leerwerktraject Woonhulp. Dat gebeurt bij No Limits. No Limits is ervaren in het geven van praktijkgerichte opleidingen die maatwerk vereisen.

Aan het eind van iedere week wordt via een terugblik het geleerde van die week herhaald, bijvoorbeeld via een interactief vraag-en-antwoord-spel. Alle deelnemers krijgen begeleiding van een werkbegeleider op de vloer, hun vaste aanspreekpunt. Verder zijn er een casemanager/jobcoach van Werkom en een jobcoach en een opleider van No Limits bij betrokken.

Binnen het pilotproject werkt No Limits samen met Werkom, het UWV en organisaties voor ouderenzorg.

Aan de slag als woonhulp
Het leerwerktraject Woonhulp is een branche-erkende opleiding op MBO-1 niveau zonder taal en rekenen. De deelnemers in deze pilot met Werkom worden in drie tot zes maanden opgeleid tot assistent op een woning van Prinsenstichting of bij een andere zorginstelling in de gehandicapten- of ouderenzorg. Zij nemen eenvoudige taken over van het zorgpersoneel op niveau 3 en 4. Bij Prinsenstichting hebben de deelnemers, wanneer zij slagen voor hun diploma, in ieder geval een baangarantie.