Samenwerking Werkom en Sondex BV succesvol

De samenwerking tussen Werkom en het Purmerendse bedrijf Sondex BV is succesvol. En de bundeling van krachten werpt zijn vruchten af. Zo zijn op dit moment al 6 werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt, naar tevredenheid aan het werk bij Sondex. Een project dat nog verder gaat worden uitgebouwd.

Er wordt daarnaast ook gekeken naar het verder opleiden van de werknemers en het uitbesteden van een deel van de productie van Sondex aan een van de werkbedrijven van Werkom. Het effect van deze vorm van samenwerking is voor alle partijen voordelig. Werkom kan mede hierdoor zijn doelstelling, om kandidaten binnen de eigen werkbedrijven weer werkfit te maken, realiseren. Sondex kan blijven voldoen aan de toenemende vraag vanuit de markt.

Samenwerking

Sondex groeit namelijk, door de toenemende vraag vanuit de markt en de overname door Danfoss, letterlijk uit zijn jasje. Er is niet alleen behoefte aan meer ruimte, maar ook meer vraag naar technisch personeel. Een artikel over Werkom in het zakenblad Regio Zaken van begin dit jaar, vormde voor de directeur van Sondex de aanleiding om contact op te nemen met Werkom.

Samen onderzochten zij de mogelijkheden om de krachten te bundelen en te komen tot een samenwerking. Aan de ene kant voor het invullen van openstaande vacatures en aan de andere kant voor het opleiden van technisch personeel voor de lange termijn.

Sondex BV

Sondex BV uit Purmerend is een van de grootste warmtewisselaar producenten ter wereld. De vestiging in Purmerend vertegenwoordigt de Benelux met een gezellig enthousiast team van ongeveer 30 mensen. Het is een echt productiebedrijf, wat Sondex uniek maakt in de markt. Sondex beschikt over een engineering afdeling, een lasserij, een verfspuitcabine en computergestuurde metaalbewerkingsmachines.

Foto: Sondex en Werkom, een goede combinatie.