Talent aan het woord: Yuri Boekelaar!

‘Hey!! Ik ben Yuri Boekelaar’

“Ik ben 35 jaar oud en heb een zoontje van 6 jaar en een vriendin waar ik al 11 jaar gelukkig mee samen ben. Ik werk sinds 2001 bij BaanStede (voorloper huidig participatiebedrijf Werkom, red.) en ben sinds 5 jaar meewerkend voorman. Dit werk vind ik erg leuk om te doen en heb hierin sinds 2001 zelf heel wat persoonlijke ontwikkelingen meegemaakt.”

Cursussen en opleidingen

“Zo heb ik diverse cursussen en opleidingen gevolgd, zoals: Veilig werken langs de weg, EHBO, Meewerkend Voorman, Motorkettingzaag, Rijbewijs B en BE, Tuin park en landschap BBL-opleiding niveau 1 en 2, Omgaan met psychische beperkingen, Omgaan met Agressie. Momenteel ben ik bezig met Tuin, park en landschap niveau 3 (examenjaar) en Wet Natuurbescherming. Dit heb ik allemaal kunnen verwezenlijken door Baanstede/Werkom. Het bedrijf is sinds januari veranderd van BaanStede naar Werkom, een participatie bedrijf.”

Wat vind je leuk aan jouw werk bij Werkom?

“Wat mij erg boeit aan mijn werk is het leiding geven aan een ploeg, onderhoud en aanleg voor de gemeente, onderhoud en aanleg van tuinen bij particulieren en de opmaak en onderhoud van interieurbeplanting. Ik werk voor het grootste gedeelte van de tijd in de gemeente Wormerland en in tuinen van particulieren. Het meest voorkomende werk is hier in het onderhoud met daarnaast een stukje aanleg. Hierin begeleid ik een ploegje van vijf mensen. Dat vind ik superleuk om te doen. Vooral omdat ik daarbij de kennis die ik op heb opgebouwd mag overdragen aan mijn collega’s.”

Yuri Boekelaar

“Ik geef sinds 4 jaar leiding aan het deel opmaak en onderhoud van de interieurbeplanting. Dit doe ik samen met een klein ploegje bij de panden van Werkom in Purmerend en Wormerveer. Begin dit jaar ben ik samen met Jacco de Kroon begonnen met het professionaliseren van de interieurbeplanting, zoals digitaliseren en onze dienst hierin uit te breiden naar externe bedrijven.”

Wat vind je leuk aan de baan?

“Dat ik me zelf nog steeds blijf ontwikkelen dankzij Werkom. En dat ik hierdoor mijn kennis verder kan overdragen aan mijn collega’s.”

Hoe voelt het nieuwe participatiebedrijf Werkom voor jou en jouw collega’s?

“Werkom voelt als een nieuw begin met veel ontwikkelingen voor mezelf en collega’s in de toekomst.”