Het aantal coronabesmettingen neemt toe in de regio. Dit komt o.a. doordat de voorschriften van het RIVM steeds minder strikt nageleefd worden. Daarom willen we alle collega’s nadrukkelijk verzoeken de voorschriften na te leven en anderen daar ook op aan te spreken. Alleen samen krijgen we corona onder controle.

Op de afbeelding zie je de meest recente Europese coronakaart van Innovation Origins en datajournalist Jelmer Visser. Zij verzamelen sinds het begin van de coronacrisis alle corona-cijfers van de regionale instanties in Europese landen. Zoals je kunt zien is Noord-Holland inmiddels donkerpaars van kleur, wat betekent dat er een aanzienlijke stijging van het aantal besmettingen heeft plaatsgevonden. Om verdere verspreiding van het virus zoveel mogelijk te voorkomen is het belangrijk dat we de alle maatregelen blijven naleven.

We zetten de maatregelen nog een keer op een rij:

  • Houd minstens 1 ½ meter afstand. Altijd en overal, dus tijdens het werk, op de gangen en in de pauzes
  • Was je handen: na toiletbezoek, voor het eten, na het eten en zo veel mogelijk tussendoor
  • Nies in je elleboog en gebruik papieren zakdoekjes
  • Vermijd drukke plekken
  • Heb je klachten? Blijf thuis en laat je testen.
  • Ben je benauwd en/of heb je koorts? Dan moeten alle huisgenoten thuis blijven.

Ga niet op vakantie naar land met oranje of rood reisadvies
Heb je vakantieplannen? Dan is het belangrijk om rekening te houden met het reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken! Sommige landen of bepaalde delen van landen hebben een oranje reisadvies (vakantiereizen afgeraden, alleen noodzakelijke reizen) of rood reisadvies (reizen afgeraden). Om welke landen het gaat, kun je zien op: www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen

Neem contact op met jouw leidinggevende wanneer je vragen hebt over vakantieplannen, thuis-quarantaine en verlofdagen. Al deze regels en beperkingen zijn niet leuk, maar ze zijn wel nodig om te zorgen dat we corona onder controle krijgen.