Vacature: 2 x applicatiebeheerder (32 uur)

Werkom zoekt 2 applicatiebeheerders. Werkom is een jong bedrijf met een nieuwe werkwijze. Medewerkers vanuit drie organisaties, de gemeente Zaanstad, de gemeente Purmerend en voormalig SW-bedrijf BaanStede, werken samen binnen Werkom. Bij Werkom werken circa 200 reguliere medewerkers en daarnaast zijn er ongeveer 600 SW-medewerkers, die werkzaamheden uitvoeren in de leerwerkbedrijven van Werkom. Voor de afdeling ICT van Werkom zoeken we zo spoedig mogelijk een tweetal ervaren collega’s in de functie van applicatiebeheerder.

Wat verwachten wij van de ideale kandidaat?
Je hebt een Hbo-diploma richting (bedrijfskundige) informatica of communicatiesystemen. Daarbij heb je ervaring in applicatiebeheer, waarbij kennis van AX2012 en IW3 een pré is. We zoeken een proactieve medewerker die beslissingen en maatregelen door de ogen van het (hoger) management kan bekijken, begrijpen en accepteren. Veder vinden we het belangrijk dat je sterk bent in samenwerken, bruggen bouwen en het creëren van draagvlak. Daarnaast zijn belangrijk:

 • Zorgdragen voor onderhoud van de ICT-applicaties van Werkom
 • Communiceren met gebruikers / super-users over functionaliteiten en prestaties
 • Signaleren en verhelpen van eventuele problemen of knelpunten
 • Bespreken van wijzigingsvoorstellen met leveranciers en gebruikers
 • Implementeren van nieuwe releases
 • Bijhouden van administratie in de configuratie-beheer database
 • Voeren van capaciteitsbeheer: meten en analyseren van beschikbare en gevraagde capaciteit
 • Verlenen van advies aan het management omtrent benodigde of gewenste aanpassingen
 • Bijhouden van en inspelen op technische ontwikkelingen
 • Samenstellen van gebruikershandleidingen
 • Opleiden van gebruikers

Over Werkom
Werkom werkt. Voor werkzoekenden en voor bedrijven. Wanneer vraag en aanbod elkaar niet automatisch vinden op de arbeidsmarkt werkt Werkom als verbinder. Het doel van alle activiteiten van Werkom is om kandidaat-werknemers te begeleiden naar (betaald) werk. Werkom creëert samen met haar opdrachtgevers en werkgevers kansen voor mensen die dat nodig hebben. Zo biedt Werkom talent perspectief en werkt zij met kandidaten en werkgevers aan resultaat. Werkom voert taken van de participatiewet uit in opdracht van de gemeenten Zaanstad en Purmerend.

Werkom heeft eigen leerwerkbedrijven waar werknemers werkervaring op kunnen doen. Werkom biedt trainingen aan om competenties en vaardigheden verder te ontwikkelen. De vraag van werkgevers en opdrachtgevers staat centraal bij alle activiteiten van Werkom. Bedrijven en ondernemers die mensen kansen willen bieden, krijgen bij Werkom desgewenst informatie, begeleiding en advies. Samenwerkingspartners kunnen rekenen op betrouwbare dienstverlening tegen een eerlijke prijs en geven invulling aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. Zo draagt Werkom bij aan de brede participatieopgave, waarin zoveel mogelijk mensen hun eigen inkomen verdienen.

Wat bieden wij?
Een afwisselende en zelfstandige functie in een jong bedrijf. De functie is vooralsnog gewaardeerd in schaal 10 (CAR-UWO). Na gebleken geschiktheid tijdens een tijdelijke aanstelling, is er de mogelijkheid op een vaste aanstelling.

Meer informatie?
Je kunt jouw CV en motivatie sturen tot 30 juli 2018 sturen naar personenadministratie@werkom.nl. Voor meer informatie kun je contact opnemen met P&O adviseur Irene van der Graaf via 0621 550773.

Deze vacature wordt zowel intern als extern verspreid.