Vacature: 2x Adviseur Werkgeversdiensten (32-36 uur)

Werkom zoekt 2 Adviseurs Werkgeversdiensten. Werkom is een jong bedrijf in ontwikkeling en met een nieuwe werkwijze. Medewerkers vanuit drie organisaties, de gemeente Zaanstad, de gemeente Purmerend en voormalig SW-bedrijf BaanStede, werken samen binnen Werkom.

Over Werkom
Werkom werkt. Voor werkzoekenden en voor bedrijven. Wanneer vraag en aanbod elkaar niet automatisch vinden op de arbeidsmarkt werkt Werkom als verbinder. Het doel van alle activiteiten van Werkom is om kandidaat-werknemers te begeleiden naar (betaald) werk. Werkom creëert samen met haar opdrachtgevers en werkgevers kansen voor mensen die dat nodig hebben.  Zo biedt Werkom talent perspectief en werkt zij met kandidaten en werkgevers aan resultaat.  Werkom voert taken van de participatiewet uit in opdracht van de gemeenten Zaanstad en Purmerend.

Werkom heeft eigen leerwerkbedrijven waar werknemers werkervaring op kunnen doen. Werkom biedt trainingen aan om competenties en vaardigheden verder te ontwikkelen. De vraag van werkgevers en opdrachtgevers staat centraal bij alle activiteiten van Werkom. Bedrijven en ondernemers die mensen kansen willen bieden krijgen bij Werkom desgewenst informatie, begeleiding en advies. Samenwerkingspartners kunnen rekenen op betrouwbare dienstverlening tegen een eerlijke prijs en geven invulling aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. Zo draagt Werkom bij aan de brede participatieopgave, waarin zoveel mogelijk mensen hun eigen inkomen verdienen. 

De functie
Als Adviseur Werkgeversdiensten bij de unit Plaatsing en Nazorg acquireer je vacatures en leer-/werkbanen bij nieuwe en bestaande relaties. Je bouwt relaties met bedrijven en sectoren op, je onderhoudt deze en je bent in staat kansen te zien en om te zetten in succesvolle werkgelegenheidstrajecten en uitstroom mogelijkheden voor werkzoekenden.  

Met de netwerkpartners, intern en extern, onderhoud je een nauwe werkrelatie en je werkt samen met collega’s van regiogemeentes en het UWV in het Werkgeversservicepunt Zaanstreek-Waterland. Je organiseert bijeenkomsten tussen werkzoekenden en werkgevers en onderhoudt het vacature overzicht en aanbod.

Je analyseert de kansen, talenten en  mogelijkheden van werkzoekenden en je zorgt er voor dat de juiste match met een leer-/werkbaan tot stand wordt gebracht.
Je adviseert over afspraken en procedures tussen werkgever en klant en volgt de voortgang hiervan. Tot slot verzorg je bijbehorende rapportages, correspondenties en administratie in de diverse systemen.

Wat wij verwachten van de ideale kandidaat
Als Adviseur Werkgeversdiensten fungeer je als schakel tussen de werkzoekende, de casemanager, de regionale werkgeversaanpak  en de arbeidsmarkt. Wij zoeken een collega die makkelijk samenwerkt en netwerkt, durft te pionieren, kansen signaleert en ook zonder kaders ziet wat gedaan moet worden. Je bent in staat mensen duidelijk en respectvol aan te spreken op hun gedrag. Daarbij ben je resultaatgericht en proactief. Je neemt verantwoordelijkheid voor jouw werk samen met Werkom-collega’s en combineert dit met een commerciële houding. Je bent in staat projectmatig te werken, hebt een aansprekend netwerk en je bent een goede gesprekspartner voor bedrijven.

Verder heb je een afgeronde relevante opleiding op HBO niveau en aanvullende cursussen/opleidingen. Je hebt ervaring met en kennis van GWS4ALL/Suite/Sonar/WBS.
Natuurlijk beschik je over kennis van de PW, heb je affiniteit met de verschillende doelgroepen en heb je ook ruime ervaring met werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Wat wij bieden
Een tijdelijke functie binnen een nieuw jong bedrijf, gericht op ontwikkeling van klanten en medewerkers (standplaats Purmerend).
De bij de functie behorende schaal is  9 (Car-Uwo).  Inschaling hangt af van kennis en ervaring.

Invulling
De Adviseurs Werkgeversdiensten hebben een belangrijke taak om ook kandidaten uit het doelgroepenregister te plaatsen.
Ervaring met deze doelgroep is dan ook een vereiste.

Meer informatie
Je kunt je CV en motivatie tot 23 augustus 2018 sturen naar personenadministratie@werkom.nl. Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Steven Baak, Kwartiermaker Plaatsing & Nazorg, tel. (06) 1493 5304.

Acquisitie op basis van deze vacature wordt niet op prijs gesteld