Vacature: Casemanagers met specialisatie Statushouders (32-36 uur)

Als Casemanager bij het team Instroom & Begeleiding begeleid je werkzoekenden naar betaald werk. Je voert de regie over het hele traject en zet in wat nodig is.

Werkom werkt, voor werkzoekenden en werkgevers. Wij zijn het nieuwe Participatiebedrijf van de regio Zaanstreek Waterland.
Onze organisatie is jong en volop in ontwikkeling. Ook in onze werkwijze willen we vernieuwend zijn.

De functie
Als Casemanager bij het team Instroom & Begeleiding begeleid je werkzoekenden naar betaald werk. Je voert de regie over het hele traject en zet in wat nodig is. En je hebt intensief contact met de werkzoekende om het verloop van zijn ontwikkeling te volgen en waar nodig bij te sturen. Hiervoor werk je ook nauw samen met je collega`s van andere teams. Twee of meer Casemanagers gaan zich specifiek bezighouden met de begeleiding van statushouders.

Op hoofdlijnen bestaan je werkzaamheden uit het:

  • voeren van werkintake gesprekken;
  • stellen van diagnoses met behulp van diverse instrumenten en opstellen van werkplannen;
  • starten van werk-/leertrajecten;
  • regievoeren op en beheren van de werk-/leertrajecten;
  • verwerken van diverse gegevens in het systeem.

Wat wij verwachten van de ideale kandidaat

Als Casemanager van Werkom denk je vanuit mogelijkheden en ontwikkeling. Door jouw manier van werken is de kandidaat leidend in zijn eigen traject en worden de kwaliteiten van het individu optimaal benut. Je bent communicatief sterk en werkt makkelijk samen met de partners in de keten van Werk & Inkomen. Daarbij behaal je graag resultaten en heb je een proactieve houding. Je neemt verantwoordelijkheid voor jouw werk.

Verder heb je een afgeronde relevante opleiding op HBO-niveau en aanvullende cursussen/opleidingen. Je hebt ervaring met Suite. Natuurlijk beschik je over kennis van de Participatiewet, heb je affiniteit met de verschillende doelgroepen en heb je ruime ervaring met werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Voor de Casemanager Statushouders is aantoonbare ervaring met deze doelgroep een vereiste.

Wat wij bieden

Vooralsnog een tijdelijke functie binnen een nieuw jong bedrijf, gericht op ontwikkeling van klanten en medewerkers (standplaats Purmerend). De bij de functie behorende schaal is 8 (Car-Uwo). Inschaling hangt af van kennis en ervaring.

Meer informatie

Je kunt je CV en motivatie tot 9 maart 2019 sturen naar sollicitaties@werkom.nl.

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met:

Pètra Vitasovic
Casemanager
Mobiel: (06) 2824 3945

Over Werkom
Wanneer vraag en aanbod op de arbeidsmarkt elkaar niet automatisch vinden, zorgt Werkom voor verbinding. Dit doen wij in samenwerking met werkgevers en instellingen. Wij maken hierbij gebruik van onze eigen leerwerkbedrijven, waar werknemers werkervaring op kunnen doen en trainingen aangeboden krijgen om hun competenties en vaardigheden verder te ontwikkelen.

Daarnaast ontwikkelen wij opleidingstrajecten die kandidaten geschikt maken voor specifieke functies bij een werkgever. Zo biedt Werkom talent perspectief en werkt zij met kandidaten en werkgevers aan resultaat. De vraag van werkgevers en opdrachtgevers staat centraal bij alle activiteiten van Werkom. Bedrijven en ondernemers die mensen kansen willen bieden krijgen bij Werkom desgewenst informatie, begeleiding en advies.

Samenwerkingspartners kunnen rekenen op betrouwbare dienstverlening tegen een eerlijke prijs en geven invulling aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. Zo draagt Werkom bij aan de brede participatieopgave, waarin zoveel mogelijk mensen hun eigen inkomen verdienen. Onze opgave komt voort uit de participatiewet en doen wij in opdracht van de gemeenten Zaanstad en Purmerend.

Deze vacature is gelijktijdig in- en extern uitgezet.
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.