Vacature: Coördinator salarisadministratie (24 uur)

Werkom is een jong bedrijf in ontwikkeling en met een nieuwe werkwijze. Medewerkers vanuit drie organisaties, de gemeente Zaanstad, de gemeente Purmerend en voormalig SW-bedrijf BaanStede, werken samen binnen Werkom.

Waar houd je je mee bezig in deze functie ?
Als coördinator van de salarisadministratie ben je degene die de niet-routinematige zaken op doelmatige wijze oppakt. Het gaat daarbij over vraagstukken bij de jaarovergang en de betreffende loonheffingen, sociale afdrachten en rapportages en vragen vanuit de klant. Je hebt daarbij te maken met zowel interne klanten als gemeenten voor wie Werkom een deel van de salarisverwerking verzorgt. Daarnaast adviseer je bij beleidsvorming ten aanzien van niet-periodieke verwerkingen zoals fiscale uitruil en benutting van de werkkostenregeling. Je bent degene die de applicatie AFAS beheert en vorm geeft aan de inrichting, uitbouw en verbetering van het gebruik van AFAS . Je onderhoudt nauw contact met de financiële administratie. Je bent verantwoordelijk voor de interface tussen het salaris- en financiële systeem. Je werkt op de salarisadministratie intensief samen met twee collega’s, waarbij je door goede afstemming en overdracht werkzaamheden ten aanzien van de gehele salarisadministratie en verlofregistratie van elkaar kunt overnemen.

Wat verwachten wij van de ideale kandidaat ?
Je beschikt over minimaal een diploma PDL en je hebt enkele jaren ervaring in een relevante functie. Uitgebreide kennis van AFAS is noodzakelijk; zowel op gebruikersniveau als diepgaande kennis van de inrichting en het gebruik van deze applicatie en het beheer ervan. Gezien de aard van het werk en de veranderingen die onze organisatie doormaakt, is het van belang dat je flexibel bent ingesteld en in staat om overzicht te behouden. Daarnaast kun je goed samenwerken en ben je communicatief vaardig. Je hebt affiniteit met de doelstelling van Werkom en het begeleiden van collega’s.

Over Werkom
Werkom werkt. Voor werkzoekenden en voor bedrijven. Wanneer vraag en aanbod elkaar niet automatisch vinden op de arbeidsmarkt werkt Werkom als verbinder. Het doel van alle activiteiten van Werkom is om kandidaat-werknemers te begeleiden naar (betaald) werk. Werkom creëert samen met haar opdrachtgevers en werkgevers kansen voor mensen die dat nodig hebben. Zo biedt Werkom talent perspectief en werkt zij met kandidaten en werkgevers aan resultaat. Werkom voert taken van de participatiewet uit in opdracht van de gemeenten Zaanstad en Purmerend.

Werkom heeft eigen leerwerkbedrijven waar werknemers werkervaring op kunnen doen. Werkom biedt trainingen aan om competenties en vaardigheden verder te ontwikkelen. De vraag van werkgevers en opdrachtgevers staat centraal bij alle activiteiten van Werkom. Bedrijven en ondernemers die mensen kansen willen bieden krijgen bij Werkom desgewenst informatie, begeleiding en advies. Samenwerkingspartners kunnen rekenen op betrouwbare dienstverlening tegen een eerlijke prijs en geven invulling aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. Zo draagt Werkom bij aan de brede participatieopgave, waarin zoveel mogelijk mensen hun eigen inkomen verdienen.

Wat bieden wij ?
Een afwisselende en zelfstandige functie in een jong bedrijf. De functie is vooralsnog gewaardeerd in schaal 9 (CAR-UWO). De werktijden en -dagen zijn in overleg vast te stellen. Na gebleken geschiktheid tijdens een tijdelijke aanstelling, is er de mogelijkheid voor een vaste aanstelling.

Meer informatie
Je kunt je CV en motivatie sturen naar sollicitaties@werkom.nl.
Voor meer informatie kun je contact opnemen met de heer P. Boon (financieel manager) via 0299 46 91 70.