Vacature: Jobcoaches (32-36 uur)

Als Jobcoach bij het team Plaatsing en Nazorg coach je mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt bij het vinden en behouden van een passende werkplek op de reguliere arbeidsmarkt.

Werkom zoekt 2 jobcoaches en 1 jobcoach voor zwangerschapsverlofvervanging (32-36 uur).

Waar houd je je mee bezig in deze functie

Als Jobcoach bij het team Plaatsing en nazorg coach je mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt bij het vinden en behouden van een passende werkplek op de reguliere arbeidsmarkt. Dit doe je door systeemgerichte ondersteuning en uitgaande van werk dat past bij de vaardigheden en ontwikkelingsmogelijkheden van de kandidaat werknemer. De kandidaat werknemer stelt zijn eigen werkplan op en jij ondersteunt daarbij. Daarnaast ondersteun je in het optimaliseren van kennis, kunde, houding en gedrag.

Als Jobcoach werk je nauw samen met de opdrachtgevers in de regio en je bouwt een duurzame relatie met hen op. Je ondersteunt de leidinggevende op de werkvloer en geeft advies over de vormgeving van het werk en de inrichting van de werkomgeving, zodat de kandidaat werknemer optimaal tot bloei kan komen en de plaatsing op de arbeidsmarkt duurzaam zal zijn.

Wat verwachten wij van de ideale kandidaat

Wij zoeken een collega die gericht is op samenwerking en goede contactuele vaardigheden heeft. Je bent in staat mensen duidelijk en respectvol aan te spreken op hun gedrag. Daarbij ben je resultaatgericht en proactief. Je neemt verantwoordelijkheid voor jouw werk. Je hebt een afgeronde relevante opleiding op HBO niveau, aanvullende cursussen/opleidingen gevolgd en je hebt kennis van de (regionale) arbeidsmarkt. Daarbij heb je ervaring met werken in diverse (gemeentelijke) digitale systemen. Natuurlijk beschik je over kennis van de Participatiewet, heb je affiniteit met de verschillende doelgroepen en heb je ook ruime ervaring met werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Wat bieden wij

Het zijn functies binnen een nieuw jong bedrijf, gericht op ontwikkeling van klanten en medewerkers (standplaats Purmerend) en met een marktconform salaris. De inschaling hangt af van kennis en ervaring.

Meer informatie

Je kunt je motivatie en CV tot 17 mei 2019 sturen naar sollicitaties@werkom.nl.

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met:

Nathalie de Galan
Jobcoach bij Plaatsing en nazorg
Mobiel: (06) 3867 6590

Over Werkom

Werkom werkt, voor werkzoekenden en werkgevers. Wij zijn het nieuwe leerwerkbedrijf van de gemeenten Zaanstad en Purmerend. Onze organisatie is jong en volop in ontwikkeling. En ook in onze werkwijze willen we vernieuwend zijn.

Wanneer vraag en aanbod op de arbeidsmarkt elkaar niet automatisch vinden, zorgt Werkom voor verbinding. Dit doen wij in samenwerking met werkgevers en instellingen. Wij maken hierbij gebruik van onze eigen leerwerkbedrijven, waar werknemers werkervaring op kunnen doen en trainingen aangeboden krijgen om hun competenties en vaardigheden verder te ontwikkelen.

Daarnaast ontwikkelen wij opleidingstrajecten die kandidaten geschikt maken voor specifieke functies bij een werkgever. Zo biedt Werkom talent perspectief en werkt zij met kandidaten en werkgevers aan resultaat. De vraag van werkgevers en opdrachtgevers staat centraal bij alle activiteiten van Werkom. Bedrijven en ondernemers die mensen kansen willen bieden krijgen bij Werkom desgewenst informatie, begeleiding en advies.

Samenwerkingspartners kunnen rekenen op betrouwbare dienstverlening tegen een eerlijke prijs en geven invulling aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. Zo draagt Werkom bij aan de brede participatieopgave, waarin zoveel mogelijk mensen hun eigen inkomen verdienen. Onze opgave komt voort uit de participatiewet en doen wij in opdracht van de gemeenten Zaanstad en Purmerend.

Deze vacature is gelijktijdig in- en extern uitgezet.
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.