Vacature: manager ICT (36 uur)

Werkom zoekt een manager ICT. Werkom is een jong bedrijf in ontwikkeling en met een nieuwe werkwijze. Medewerkers vanuit drie organisaties, de gemeente Zaanstad, de gemeente Purmerend en voormalig SW-bedrijf BaanStede, werken samen binnen Werkom. Bij Werkom werken circa 200 reguliere medewerkers en daarnaast zijn er ongeveer 600 SW-medewerkers, die werkzaamheden uitvoeren in de leerwerkbedrijven van Werkom. Als manager ICT ben je verantwoordelijk voor de gehele informatie- en communicatietechnologie binnen Werkom. Naast een managementrol, heb je ook een inhoudelijk sturende rol op het vlak van de architectuur.

Wat verwachten wij van de ideale kandidaat?
Je hebt een opleiding op ICT-gebied op HBO of WO-niveau en ruime (leidinggevende) ervaring in de automatisering. We vinden het belangrijk dat je sterk bent in samenwerken, bruggen bouwen en het creëren van draagvlak. Daarnaast ben je klant – en resultaatgericht ingesteld, assertief en besluitvaardig. Daarnaast zijn de volgende zaken belangrijk:

  • De doelarchitectuur van Werkom uitwerken en zorgdragen voor de besluitvorming hierover en tevens zorgdragen voor de realisatie hiervan
  • Leiding geven aan 4 a 5 FTE
  • Applicatiebeheer, telefonie, databases en het technisch beheer van inter- en intranet. Onderhoud, up-tot date en functioneel houden van deze systemen
  • Opstellen van begrotingen, beheren van afdelingsbudgetten
  • Zorgdragen voor een betere kwaliteit van de ICT-processen en onderhouden van contacten met de leveranciers van ICT-applicaties
  • Vertalen van de wensen van Werkom naar ICT-oplossingen

Over Werkom
Werkom werkt. Voor werkzoekenden en voor bedrijven. Wanneer vraag en aanbod elkaar niet automatisch vinden op de arbeidsmarkt werkt Werkom als verbinder. Het doel van alle activiteiten van Werkom is om kandidaat-werknemers te begeleiden naar (betaald) werk. Werkom creëert samen met haar opdrachtgevers en werkgevers kansen voor mensen die dat nodig hebben. Zo biedt Werkom talent perspectief en werkt zij met kandidaten en werkgevers aan resultaat. Werkom voert taken van de participatiewet uit in opdracht van de gemeenten Zaanstad en Purmerend.

Werkom heeft eigen leerwerkbedrijven waar werknemers werkervaring op kunnen doen. Werkom biedt trainingen aan om competenties en vaardigheden verder te ontwikkelen. De vraag van werkgevers en opdrachtgevers staat centraal bij alle activiteiten van Werkom. Bedrijven en ondernemers die mensen kansen willen bieden, krijgen bij Werkom desgewenst informatie, begeleiding en advies. Samenwerkingspartners kunnen rekenen op betrouwbare dienstverlening tegen een eerlijke prijs en geven invulling aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. Zo draagt Werkom bij aan de brede participatieopgave, waarin zoveel mogelijk mensen hun eigen inkomen verdienen.

Wat bieden wij?
Een afwisselende en zelfstandige functie in een jong bedrijf, waarbij je rechtstreeks rapporteert aan de algemeen directeur. De functie is vooralsnog gewaardeerd in schaal 12 (CAR-UWO). Na gebleken geschiktheid tijdens een tijdelijke aanstelling, is er de mogelijkheid op een vaste aanstelling.

Meer informatie?
Je kunt jouw CV en motivatie sturen tot 30 juli 2018 sturen naar personenadministratie@werkom.nl. Voor meer informatie kun je contact opnemen met P&O adviseur Irene van der Graaf via 0621 550773.

Deze vacature wordt zowel intern als extern verspreid.