Vacature: Strategisch Adviseur Werk (32-36 uur)

Als Strategisch Adviseur Werk weet je wat de behoefte is van werkgevers, geef je advies over toekomstige ontwikkelingen en creëer je kansen voor kandidaat werknemers.

Werkom zoekt 2 strategisch adviseurs werk (32-36 uur).

Waar houd je je mee bezig in deze functie

In jouw functie binnen het team Plaatsing en Nazorg vindt je op actieve wijze vacatures en leer/werkbanen bij nieuwe en bestaande relaties. Je spreekt de taal van de werkgevers en je stemt je gesprek en communicatie met hen hierop af. Je vindt het leuk om met een werkgever in gesprek te gaan en je vindt het een sport om hem voor je te winnen. En dit vanuit oprechte interesse voor de werkgever en om kansen te creëren voor kandidaat werknemers. De strategisch adviseur werkt aan een netwerk van werkgevers die je de mogelijkheid gunnen om met ze mee te denken over de juiste vacatures en de juiste kandidaten. Je gaat met een werkgever in gesprek voordat een beeld is gevormd van wat de werkgever nodig heeft. Je richt je dus in eerste instantie op het bouwen van een relatie: wat speelt en leeft er bij een ondernemer? Welke ontwikkelingen komen er op hem af? Wat betekent dat voor de mensen die hij nodig heeft? Op basis van deze inzichten werk je aan de mogelijkheden om de uiteindelijke vraag te beïnvloeden. Je schept de gelegenheid om de blik van de werkgever te verbreden. Kortom, je houdt je bezig met en geeft adviezen over strategische personeelsplanning.

Wat verwachten wij van de ideale kandidaat

Als Strategisch Adviseur Werk ben je een betrouwbare partner die de ondernemer met strategische, organisatorische en complexe arbeidsmarktvraagstukken bijstaat. Je weet wat er leeft bij de ondernemers en sluit aan bij hun behoeften je weet dit te vertalen naar concrete en uitvoerbare acties. Je kunt met de werkgever in gesprek om te onderzoeken hoe hij duurzame arbeidsplekken kan creëren voor kandidaat werknemers die net dat zetje in de rug nodig hebben. Je inspireert en ontwikkelt dus samen met de werkgever visies, strategieën en oplossingsrichtingen voor inclusief ondernemen. Daarnaast zorg je dat je dat wat je buiten ophaalt, is afgestemd met wat binnen gebeurt. Met andere woorden: je weet wat er binnen Werkom speelt, welke kandidaten er zijn en wat hun mogelijkheden zijn. Je sluit aan bij je collega’s binnen Werkom en zoekt de interne afstemming. Je onderzoekt hoe je het beste kunt samenwerken, waarbij de werkgever (en kandidaat werknemer) het maximale resultaat behalen.

Wat bieden wij

Een functie binnen een jong en ondernemend bedrijf, gericht op het ontwikkelen van klanten en medewerkers (standplaats Purmerend). Inschaling hangt af van kennis en ervaring.

Meer informatie

Je kunt je motivatie en CV tot 28 mei 2019 sturen naar sollicitaties@werkom.nl.

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met:

Sandra van Wijngaarden
Teamleider Plaatsing en Nazorg
Mobiel: (06) 3867 6491

Over Werkom

Werkom werkt, voor werkzoekenden en werkgevers. Wij zijn het nieuwe leerwerkbedrijf van de gemeenten Zaanstad en Purmerend. Onze organisatie is jong en volop in ontwikkeling. En ook in onze werkwijze willen we vernieuwend zijn.

Wanneer vraag en aanbod op de arbeidsmarkt elkaar niet automatisch vinden, zorgt Werkom voor verbinding. Dit doen wij in samenwerking met werkgevers en instellingen. Wij maken hierbij gebruik van onze eigen leerwerkbedrijven, waar werknemers werkervaring op kunnen doen en trainingen aangeboden krijgen om hun competenties en vaardigheden verder te ontwikkelen.

Daarnaast ontwikkelen wij opleidingstrajecten die kandidaten geschikt maken voor specifieke functies bij een werkgever. Zo biedt Werkom talent perspectief en werkt zij met kandidaten en werkgevers aan resultaat. De vraag van werkgevers en opdrachtgevers staat centraal bij alle activiteiten van Werkom. Bedrijven en ondernemers die mensen kansen willen bieden krijgen bij Werkom desgewenst informatie, begeleiding en advies.

Samenwerkingspartners kunnen rekenen op betrouwbare dienstverlening tegen een eerlijke prijs en geven invulling aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. Zo draagt Werkom bij aan de brede participatieopgave, waarin zoveel mogelijk mensen hun eigen inkomen verdienen. Onze opgave komt voort uit de participatiewet en doen wij in opdracht van de gemeenten Zaanstad en Purmerend.

Deze vacature is gelijktijdig in- en extern uitgezet.
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.