Valentijns-ontbijt bij Werkom succesvol

De afgelopen periode is hard gewerkt aan de voorbereidingen van het Valentijns-ontbijt. Vanochtend was het zo ver. In de vroege ochtend van Valentijn schoven ruim 60 ondernemers uit Zaanstreek-Waterland aan bij het ontbijt.

Foto: Het Werkom Valentijns-ontbijt werd goed bezocht.

Ondernemen met passie

Het thema was heel toepasselijk: ‘ondernemen met passie’. Onder inspirerende leiding van voorzitter Richard Engelfriet, met een knipoog de jongere Dolf Jansen genoemd, gingen ondernemers met elkaar en wethouder Hans Krieger van Purmerend en wethouder Sanna Munnikendam in gesprek over wat gepassioneerd ondernemen voor hen betekent.

“Je kunt het verschil maken in een mensenleven”

Wethouder Sanna Munnikendam tijdens het ontbijt: “Je kunt het verschil maken in een mensenleven door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans te geven binnen je onderneming. Ondernemers, werkzoekenden, gemeenten en Werkom hebben elkaar heel hard nodig. MVO verbindt!” Ondernemer Peter Bottelier tijdens het debat: “Het is een voorrecht om met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan de slag te mogen gaan.”

“Over een paar jaar met Werkom een voorbeeld voor Nederland”

Remco Wijnia: “Ik kijk terug op een hele geslaagde ochtend. Mijn grote complimenten aan iedereen die zich heeft ingezet om het ontbijt een succes te maken. Het is geweldig om zoveel mensen geïnspireerd met elkaar in gesprek te horen gaan over zo’n belangrijk onderwerp. Mijn stip op de horizon is dat we over een paar jaar met Werkom een voorbeeld zijn voor Nederland.”