Zoals eerder gemeld heeft de regering vorige week het dringende advies gegeven om mondkapjes te gaan dragen in winkels en publieke ruimtes. Dit advies wordt overgenomen en geldt vanaf morgen op alle vestigingen van Werkom.

Werkom heeft een aantal ruimtes die door grote groepen gebruikt worden en daarom ook gezien kunnen worden als publieke ruimte. Na zorgvuldig overleg heeft het crisismanagement team van Werkom besloten het advies van de regering te gaan opvolgen binnen Werkom. Dit betekent dat iedereen die op onze locaties werkt vanaf morgen dinsdag 6 oktober een mondkapje dient te gaan dragen op het moment dat hij of zij zich beweegt door het pand.

Werkom gaat wegwerpmondkapjes verstrekken bij de ingangen en daarnaast krijgt iedere werknemer één herbruikbaar mondkapje dat thuis op 60 graden gewassen kan worden. Als richtlijn geldt dat het mondkapje gedragen moet worden bij iedere beweging in het pand. Dit betekent dat het mondkapje gedragen dient te worden bij binnenkomst, bij toiletbezoek, in de pauzes onderweg naar het bedrijfsrestaurant en alle overige bewegingen. Op de werkplek zelf en wanneer je tijdens de lunch aan tafel zit om te eten hoeft het mondkapje niet gedragen te worden.

Wij zijn ons ervan bewust dat het dragen van mondkapjes geen populaire maatregel is. De gezondheid van onze medewerkers staat voorop en mondkapjes kunnen daar een (kleine) bijdrage aan leveren, in combinatie met alle bestaande maatregelen. We hopen op jullie begrip en rekenen op jullie medewerking. Indien je nog vragen hebt over deze maatregel kun je deze stellen aan je leidinggevende.