Markt leren en werken – Zaandam 17 oktober 2019

Op 17 oktober organiseerde het Werkgevers Servicepunt samen met het Servicepunt Leren en Werken een markt waarin werkzoekenden kennis konden maken met werkgevers en de mogelijkheden konden ontdekken om hij hen te werken en leren. Vanuit het WSP was Werkom er natuurlijk ook bij.

Volle bak in de Bullekerk

In de prachtige Bullekerk in Zaandam ging een team vanuit het WSP woensdag al van start met alle voorbereidingen. De lege kerk werd ingericht als markt met een informatiestand voor werkzoekenden en diverse kramen voor werkgevers. In totaal waren 26 werkgevers aanwezig op de markt om zichzelf voor te stellen aan werkzoekenden. Diverse sectoren waren vertegenwoordigd zoals de ICT, Zorg, Detailhandel, Industrie, Horeca, Techniek en Bouw. In een magazine waren alle werkgevers duidelijk aangegeven op een plattegrond zodat ze goed gevonden konden worden. De kleur van hun kraam gaf aan in welke branche zij actief waren.

Mariël Dekker, Adviseur Werk bij Plaatsing en Nazorg van Werkom, hielp mee met de organisatie: “De locatie was echt heel mooi en zorgde ook direct voor een goede sfeer. In totaal zijn er maar liefst 271 werkzoekenden gekomen. Veel van hen werden begeleid door een casemanager of jobcoach om te zorgen dat ze met de juiste werkgevers in gesprek konden gaan. We merkten dat kandidaten dat fijn vonden, we namen zo bij sommige mensen een drempel weg. De casemanagers en jobcoaches waren te herkennen aan een rode sjaal of stropdas en hielpen iedereen die daar behoefte aan had.”

Werk in onverwachte hoek

Mariel vervolgt: “Ik heb aan het einde van de dag heel veel werkzoekenden, werkgevers en collega’s gesproken en iedereen was ontzettend enthousiast. Werkzoekenden vonden de markt goed georganiseerd, het aanbod gevarieerd en hebben zo nieuwe mogelijkheden ontdekt in branches waarvan ze nooit hadden gedacht dat ze daar konden werken. We zijn blij om dat te horen, want dat is tenslotte wat Werkom altijd nastreeft: de verbinding maken tussen mensen en werk.”

Speeddates, bedrijfsbezoeken en rondleidingen   

Inmiddels zijn er veel bedrijven die al opvolging geven aan de markt door speeddates of een bedrijfsrondleiding te organiseren en zelfs direct al sollicitaties te plannen met mensen die zij ontmoetten op de markt. Hier ontstaan vast mooie kansen uit op nieuw werk voor veel werkzoekenden!