Werkgeversontbijt Werkom brengt inspiratie, energie en verbinding

Een volle zaal, een goed ontbijt en sprekers die iedereen enthousiast meenamen in hun ervaringen en visies op werk. En dan specifiek om mensen met een overbrugbare afstand tot de arbeidsmarkt naar werk te brengen dat bij hen past. Samen en inclusief. Dit alles stond centraal tijdens de tweede editie van het Werkgeversontbijt bij Werkom dat donderdagochtend (18 april) aan de Einsteinstraat in Purmerend plaatsvond. Een evenement dat alle aanwezigen een bord vol inspiratie, energie en verbinding meegaf. Kortom, een mooie start van de werkdag!

Foto: Het Werkgeversontbijt van Werkom gaf alle aanwezigen donderdag een bord vol inspiratie, energie en verbinding mee.

De opening van het ontbijt werd in alle vroegte verzorgd door Yolanda Hoogtanders, directeur van Werkom. “Wij hebben dit ontbijt georganiseerd om elkaar (Werkom en regionale werkgevers, red.) beter te leren kennen en om elkaar te inspireren werk te maken van inclusief ondernemen. Het is voor veel ondernemers elke dag dan ook een uitdaging om goede mensen aan hun bedrijf te binden, om het werk gedaan te krijgen en klanten te bedienen. Zaken om je bedrijf te laten groeien. En als Werkom weten we dat veel werkgevers daarbij al een tijd echt mensen te kort komen. Tegelijkertijd zijn er ook in onze regio nog veel mensen zonder werk. Mensen die kunnen en willen werken, maar daar wel extra ondersteuning bij nodig hebben. Werkom geeft dit steuntje in de rug graag samen met werkgevers vorm.”

Metselschool
Twee bedrijven deelden tijdens het ontbijtevenement hun ervaringen met inclusief ondernemen. Zo vertelde HSB Bouw over hun metselschool waar mensen een start kunnen maken met het leren van het vak. Er is een groot tekort aan metselaars in Nederland, dus dit biedt werkzoekenden een grote kans om weer aan de slag te gaan. Jaapt Tol: “Onze grote drijfveer als HSB is maatschappelijke betrokkenheid. Om mensen met een achterstand een kans te geven weer onderdeel te zijn van de arbeidsmarkt.”

‘Juist sterker’
Een van de andere sprekers, Koert Schoon van Ingenieursbureau MUG, onderschrijft de kracht van samenwerking met Werkom. “Wij begrijpen dat bedrijven soms aarzelen en zich afvragen waar ze aan beginnen door iemand met een arbeidsachterstand aan te nemen. Een samenwerking met Werkom is daarom heel belangrijk. Zij laten zien dat je het bedrijf juist sterker kunt maken door deze mensen binnen te halen.”

“Bedrijven vergeten soms dat het vaak om heel ervaren en vooral bekwame mensen gaat. Soms is het enige dat ontbreekt, dat iemand het vertrouwen in deze mensen uitspreekt en met ze aan de slag gaat. Geef je ze de kans, dan laten ze een enorme drive zien en gaan ze er voor de volle 200% tegenaan.”