Werkom opent nieuwe participatielocatie in Zaandam

Samen de verbinding naar werk maken. Voor de Zaanse kandidaat werknemers bij Werkom (inwoners met een bijstandsuitkering die door de gemeente Zaanstad bij Werkom zijn aangemeld) kan dit voortaan een stuk dichter bij huis. Wethouder Natasja Groothuismink (gemeente Zaanstad – portefeuillehouder Werk en Inkomen) opende daartoe dinsdag (16 april) de nieuwe participatielocatie van Werkom aan de Slachthuisstraat 65 in Zaandam.

Foto: Wethouder Natasja Groothuismink (midden > gemeente Zaanstad – portefeuillehouder Werk en Inkomen) maakt samen met Ilse Brandes (rechts > medewerker van Business Post = Werkbedrijf van Werkom) en Patricia Noya (links > kandidaat werknemer uit Zaanstad) symbolisch de stap naar werk.

Zaankanters met een bijstandsuitkering en een overbrugbare afstand tot de arbeidsmarkt kunnen hier bij de mensen van Werkom terecht voor informatie, advies en begeleiding naar werk. Een verbinding naar werk die Werkom ook ondersteunt door werkgevers van dienst te zijn die mensen met een overbrugbare afstand tot de arbeidsmarkt naar werk willen helpen.

Dicht bij huis
De nieuwe vestiging in Zaandam is de tweede fysieke locatie van Werkom op participatiegebied. De hoofdvestiging staat aan de Einsteinstraat (nummer 103) in Purmerend. Door de locatie in Zaandam kan Werkom dicht bij huis ondersteuning bieden aan werkzoekenden uit Zaanstad en omgeving. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het volgen van een sollicitatietraining, een begeleidingsgesprek of het deelnemen aan het Werkcafé (een mogelijkheid voor directe contacten met mogelijke werkgevers > Zie ook dit artikel).

Feestelijke opening
Tijdens de feestelijke opening aan de Slachthuisstraat stapte wethouder Natasja Groothuismink samen met Ilse Brandes (medewerker van Business Post = Werkbedrijf van Werkom) en Patricia Noya (kandidaat werknemer uit Zaanstad) over een lint van buiten naar binnen. Ze gaven hiermee het goede voorbeeld en maakten symbolisch samen de stap naar werk.