Bij Werkom bieden we creatievelingen graag een podium. Deze keer willen we aandacht vragen voor de ontwerpen van onze talentvolle kandidaat Hans de Wolf. En om specifieker te zijn: zijn 3D-panorama bouwplaten van papier.

Op bovenstaande afbeelding is de de 3D-panorama bouwplaat van de Werkom vestiging in Purmerend te zien. Hans: “De Werkom bouwplaat is een 360° panoramabeeld, gemaakt met behulp van Google Maps, geprojecteerd op een bol die is omgezet naar een regelmatig twaalfvlak (dodecahedron), dat bestaat uit 12 vijfhoeken”.
Mocht deze uitleg iets te technisch zijn; in de praktijk kun je deze originele ontwerpen dus downloaden, afdrukken, en met wat knip- en plakwerk opbouwen tot een volledig 3D model, zoals op bovenstaande afbeelding linksonder te zien is.

Op zijn persoonlijke blog zijn nog veel meer grafische ontwerpen van Hans te bekijken, zoals de 3D-bouwplaat van het interieur van het ISS ruimtestation. De bouwplaten zijn gratis beschikbaar gesteld voor educatieve doeleinden. Zijn ontwerpen kunnen rekenen op enthousiaste reacties uit onderwijskringen. Dankzij de bouwplaten kunnen complexe zaken op een eenvoudige manier aan leerlingen uitgelegd worden.
Eigenlijk is zijn passie voor grafische vormgeving begonnen als een uit de hand gelopen hobby. “Ik was als tiener al druk in de weer met het schoolkrantje en ben altijd in de grafische wereld actief gebleven. Tijdens mijn loopbaan als ingenieur heb ik bijvoorbeeld de OR ondersteund met diverse grafische ontwerpen.” Doormiddel van zelfstudie ontwikkelde Hans zichzelf steeds verder als grafisch ontwerper.

Hans is daarnaast afgestudeerd ingenieur in de luchtvaart- en ruimtevaarttechniek aan de TU Delft. Na een carrière van ruim 33 jaar bleek er door veranderde werkprocessen helaas geen werk meer te zijn bij zijn voormalige werkgever. Een nieuwe baan vinden blijkt nog best lastig. Hans krijgt te maken met vooroordelen zoals ‘te oud, te duur en overgekwalificeerd’. Eind 2019 is hij daarom gestart bij Werkom. Hans is niet het type om bij de pakken neer te gaan zitten en heeft hiernaast op vrijwillige basis middelbare schoolleerlingen begeleid met het vinden van oplossingen voor het opruimen van ruimtepuin. Daarnaast doet hij vrijwilligerswerk bij BWZ, de belangenvereniging voor uitkeringsgerechtigden in de Zaanstreek. En hij heeft op eigen initiatief het 3D-ontwerp van onze vestiging doorgestuurd naar zijn casemanager Claudia Leenknecht, met de vraag of Werkom dit eventueel ter promotie kan inzetten.

Met zo’n proactieve en initiatiefrijke houding moet er toch een geschikte werkgever voor Hans te vinden zijn! Ken jij een leuk bedrijf of openstaande vacature voor Hans? Laat het ons a.u.b. weten via communicatie@werkom.nl

En mocht je interesse hebben in één van de 3D-bouwplaten van Hans, of één van zijn andere grafische ontwerpen op zijn blog, stuur ons een mailtje en we brengen jullie met elkaar in contact!