Werkom traint Harrie’s voor meer verbinding

Harrie, in het leven geroepen door CNV Jongeren en Vilans, is de ideale collega-werknemer van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Mensen die op de werkvloer een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Een Harrie-collega geeft deze collega’s waar nodig deze directe begeleiding. En hiermee een zo goed mogelijke kans bij de betreffende werkgever.

De nieuwbakken Harrie’s hebben hun Harrie-certificaat ontvangen uit handen van Yolanda Hoogtanders, directeur van Werkom.

De kans dat de bewuste collega duurzaam op deze werkplek aan het werk kan blijven. En daar gaat het om. Bij Werkom vinden wij dit ook heel belangrijk. En daarom is in februari en maart, in samenwerking met het WSP, een eerste editie van de zogeheten Harrie-training voor werkgevers gehouden. Een zeer succesvolle eerste training.

Harrie-certificaat
Maar liefst 9 nieuwbakken Harrie’s hebben tijdens deze tweedaagse training op locatie bij Werkom geleerd hoe zij hun (toekomstige) collega het beste kunnen begeleiden. Zij ontvingen hiervoor op dinsdag 26 maart een heus Harrie-certificaat uit handen van Yolanda Hoogtanders, directeur van Werkom.

Ik ben Harrie
Werken met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt is goed mogelijk. Echter, om deze kandidaat werknemers goed te begeleiden is er vaak wat extra ondersteuning op de werkplek nodig. Een directe collega kan daarbij veel voor kandidaat werknemers betekenen, door bijvoorbeeld een leermeester voor hem of haar te zijn. Oftewel, een vakbekwame collega of werkgever die dicht in de buurt is en begeleiding biedt. De Harrie-training richt zich dan ook op collega’s die een (nieuwe) medewerker met een afstand tot de arbeidsmarkt op de werkvloer gaan begeleiden. De letters van Harrie staan daarbij voor de zes competenties waaraan een Harrie-collega moet voldoen. Een hulpvaardig, alert, rustig, realistisch, instruerend en een eerlijk persoon.

Praktijkvoorbeelden en gereedschappen
Tijdens de tweedaagse training krijgen de deelnemers praktijkvoorbeelden en gereedschappen aangereikt om de nieuwe collega’s de juiste begeleiding te bieden. Daarnaast hebben de deelnemers de mogelijkheid om ervaringen, ideeën en oplossingen met elkaar uit te wisselen. Meer over de Harrie-training lezen? Bekijk dan de website www.ikbenharrie.nl.