Tijdens zijn kennismakingsgesprek met Werkom gaf Nouredin aan dat hij graag opgeleid zou willen worden en het liefst aan de slag wil in de techniek. Inmiddels is Nouredin in het bezit van het felbegeerde VCA-certificaat en werkt hij als leerling-installatiemonteur via IW Noord-Holland!

Nouredin heeft veel in zijn mars en wilde heel graag een vak leren en certificaten behalen. Dit heeft hij destijds aangegeven bij onze Adviseurs Werk Abdel Chekhchar en Filiz Polat. Uiteindelijk is Nouredin via het project StaTech (Statushouders in de techniek) begonnen met de opleiding en taaltraining. Tijdens het traject zijn er rondleidingen georganiseerd bij meerdere technische bedrijven.

Tijdens één van die rondleidingen heeft Nouredin kennis gemaakt met IW Noord-Holland. IW was op zoek naar kandidaten die opgeleid wilde worden tot installatiemonteur. Zij gaven aan dat er mogelijkheden waren voor Nouredin en hem konden introduceren bij een werkgever. Met als voorwaarde dat hij in het bezit zou zijn van een geldig VCA-certificaat (VCA is een landelijk erkend veiligheidscertificaat).

Nouredin heeft heel veel moeite gedaan om het VCA te behalen. En dat is gelukt! Zoals afgesproken is Nouredin vervolgens door IW gekoppeld aan een werkgever, waar hij na een proefplaatsing van een maand een contract krijgt. Hij gaat nu één dag per week leren en de overige vier dagen werken.

Nouredin heeft alles op alles gezet om zijn doel te bereiken. Dankzij zijn inzet en met behulp van de ondersteuning vanuit Werkom en IW is de werkgever een werknemer rijker en heeft Nouredin een baan met toekomstperspectief!