Werkom werkt voor Frank Wilpert

Frank

Web- en mediadesigner Frank heeft vorig jaar via een werkervaringsplek het team van onze collega’s bij Business Post & Printing versterkt. Daar heeft hij o.a. het magazine van de Markt voor Werken en Leren ontworpen. Inmiddels heeft Frank te horen gekregen dat zijn contract bij Eigen Label is verlengd! Frank vertelt:

“De productieafdeling waar ik destijds bij Werkom aan de slag was, had niks te maken met mijn werkervaring en interesses, namelijk Media Ontwerp. Maar desondanks zaten er wel elementen in, waar ik mijzelf in kon vinden. Het werk was goed vol te houden. Dat deed ik door mij te focussen op kleine aspecten van het werk waar ik voldoening uit kon halen. Dankzij die ervaring stond ik meer open om ergens opnieuw in te stappen. En toen kwam het voorstel om mee te draaien op de afdeling Printing en was het makkelijk om daar positief op in te gaan!

Bij Printing werd ik hartelijk ontvangen en goed begeleid. Ik kon makkelijk mijn draai vinden, nieuwe dingen leren en misschien nog veel belangrijker; mijn werkwijze bijschaven. Op een rustige manier, zonder veel hectiek naar mijn eigen werkwijze kijken, bijschaven en onderhouden. Daarnaast was het ontwerpen van het magazine voor de banenmarkt een belangrijk project voor mij. Dat was het project wat mij, na een kleine periode van stilstand, weer energie gaf om de draad op te pakken.

Maar ik denk dat het grootse voordeel was, dat de overgang vanuit Werkom naar betaald werk hierdoor eenvoudiger was. Ik had niet het idee dat ik lang nodig had om mij aan te passen binnen het huidige bedrijf waar ik nu werk. Ik weet zeker dat dat een horde had kunnen worden als ik vanuit stilstand opeens een nieuwe baan had gekregen.

Dankzij onze samenwerking i.v.m. het magazine, kreeg mijn toenmalig jobcoach Nancy een concreet beeld van wat ik nu precies deed en kon. Ze vond deze vacature bij Eigen Label en vroeg mij of ik interesse had. Het sollicitatiegesprek heb ik toen voorbereid met de trainers van Werkom. Grappig genoeg ben ik ervan overtuigd dat de doorslag kwam door de vragen die ik tijdens het gesprek stelde. Dit waren geen vakinhoudelijke vragen, maar meer vragen waaruit interesse voor het bedrijf bleek. Later bleek dat ik de enige was die echt vragen had gesteld en op die manier interesse had getoond, wat uiteindelijk de doorslag gaf.

Grote dank aan alle begeleiders, coaches, jobhunters, collega’s en trainers van Werkom. Dankzij jullie goede zorgen was het voor mij mogelijk om door deze periode heen te komen. Ik heb veel gehad aan alle trainingen, workshops en adviezen die ik kreeg van het team.”