Werkom werkt!: voor Gabrielle van Teeffelen

Werkom werkt voor iedereen! Voor iedereen die werk zoekt. Voor iedereen die daarbij een steuntje in de rug kan gebruiken. Deze keer het verhaal van Gabrielle van Teeffelen (30). De Purmerendse is afgestudeerd bouwkundige. Een werkveld dat niet bij haar bleek te passen. Haar nieuwe baan werd dan ook op een hele andere plek gevonden. Gabrielle werkt nu met veel plezier bij een vestiging van Deen Supermarkten in Purmerend.

Gabrielle van Teeffelen: “Door te werken wordt mijn wereld een stuk groter.”

Een nieuwe baan als vulploegmedewerker waarmee de Purmerendse in juli 2018 van start ging. Na een succesvolle proefperiode (via Werkom en direct bij Deen) zette zij onlangs haar handtekening onder een contract. Bij de Deen zorgt zij ervoor dat er voor alle klanten winkelwagens beschikbaar zijn. Deze haalt ze van het parkeerdek en zet ze in de winkel. Daarnaast heeft ze een vaste plek in de winkel, bij de acties. Ze zorgt dat de schappen gevuld en gespiegeld zijn en werkt ook mee aan de flessenband. Een werkplek waar zij zich wel op haar plek voelt.

Hoe ben je bij Werkom terechtgekomen?

“Het lukte mij niet goed om een baan te vinden en te houden. Ik ben via hulpverlenende instanties uiteindelijk bij de gemeente en in het doelgroepenregister terechtgekomen. Een medewerker van de gemeente die de overstap naar Werkom maakte, heeft er daarna voor gezorgd dat ik bij Werkom kon instromen. Ik vond er snel mijn draai en ik was blij dat ik weer onder collega’s was. Mijn wereldje thuis was behoorlijk klein geworden.”

Hoe heb je de begeleiding vanuit Werkom ervaren?

“Ik kwam bij Werkom al snel op de instroomafdeling terecht. Hier kon ik zonder stress weer met werken van start. En als ik tegen problemen aanliep, dan kon ik hierover praten met de leiding. Ik vond dit erg fijn. Zo fijn dat ik het liefst was gebleven. Ik vond het lastig om afscheid te nemen, maar blijven was natuurlijk geen optie.”

“Er is kort sprake van geweest dat ik in beschut werken terecht zou komen. Het bleek echter al snel dat ik heel goed kon werken en ook heel graag werk. Ik kan meer dan ik dacht. Bij Werkom werd er gekeken naar mijn talenten!”

Welke nieuwe baan heb je via Werkom gekregen?

“Ik kreeg een baan aangeboden bij een cosmetica producent. Dit paste echter praktisch niet voor mij. Ik hebt last van astma en was bang om ademhalingsproblemen te krijgen. Gelukkig kwam er tegelijkertijd een andere baan beschikbaar, bij de Deen. Ik heb deze baan met beide handen aangegrepen en heb nu een contract!”

Wat betekent deze baan voor jou?

“Het hebben van een baan, of dat nu in de richting is van mijn studie of niet, helpt mij een stapje vooruit te zetten richting zelfstandigheid. Ik heb dit zetje soms nodig. Bij Werkom heb ik dit zetje de goede kant op gekregen. Ik ben onder de mensen en het is geen zakelijke omgeving. Daar ben ik blij mee, want in een zakelijke omgeving presteer ik niet zo goed. Het is een wereld die te snel gaat. Het zit vol met snelle interacties en deadlines. Dat past niet bij mij. Daar word ik niet gelukkig van.”

Waar word je blij van in dit werk?

“Ik word blij van het feit dat ik lekker door kan werken, dat ik afgebakend werk heb en, ik had nooit gedacht dat ik dit zou zeggen, dat ik contact heb met klanten.”

Maakt werk jou gelukkig?

“Wat is gelukkig? Ik vind dit lastig te bepalen. Ik weet wel dat ik het ’s ochtends niet erg vind om naar mijn werk te gaan. Ik ben er altijd al voordat mijn collega’s (van dezelfde shift, red.) er zijn. Door te werken krijg ik een stuk zelfstandigheid en wordt mijn wereld een stuk groter. Dus ja, je kan zeggen dat werk mij gelukkig maakt.”